lördag 4 augusti 2012

Pusselbitar av information

Efter flera påtryckningar så ringde en läkare, Johan, igår. Han var egentligen inte alls insatt i M:s fall (de som är det, eller borde vara det, hade såklart semester) men han hade iallafall deltagit på onsdagens neuroonkologrond. Johan pratade oerhört sakta, lät mycket osäker och ville inte gärna avsluta sina meningar, men det vi fick veta var att M har en tumör av typen astrocytom. Låggradig, enligt biopsiresultatet sa denna läkaren, vilket ju är det första positiva vi hört hittills.
Vårt förtroende för informationen från Lund är dock låg, eftersom läkaren först sa att nu tänkte de inte göra mer än att följa via magnetröntgen men sedan - efter att M påpekat sina symptom - svängde och började prata om både operation och strålning. Vilket då ska diskuteras på nästa veckas rond. Och så ska vi få besked därefter...

Vi tycker att vi har hört det förut.

Men, tills någon säger något annat, så tänker vi vara glada åt ordet låggradig. Det är fortfarande mycket allvarligt, men prognossiffrorna för femårsöverlevnad ser dramatiskt mycket bättre ut.

1 kommentar:

  1. Låggradig känns onekligen som ett bra ord i sammanhanget - och hoppas att ni får mer klarhet snart!

    Stora kramar!

    SvaraRadera